Guia Gourmenials Lactis

Les millors llets i formatges catalans

l’eclosió dels formatgers artesans

formatges-artesans

formatge-de-cabra

els nous mestres dels mestres formatgers

Del mató, el tronxon i el garrotxa hem passat en només una generació a un univers formatger pletóric de formes de fer, de sabors i d’aromes. I tot gràcies a una generació que entre finals del 70 i els anys 80 del segle XX van decidir que havia arribat l’hora de posar Catalunya al mapa dels grans països formatgers.

Sabadell/Redacció Barcelona, 25 d‘agost de 2025

EL MILLOR DE LA GASTRONOMIA CATALANA: LLETS, FORMATGES I IOGURTS ARTESANS

Per fer formatges es necessita llet, o millor dit, llet de més. En la història humana, la llet sempre ha estat un element fonamental per a la correcta nutrició de l’especie. Només quan n’hi ha hagut un excedent s’han fet formatges, primer com una manera bàsica de conservar més temps aquest valuós aliment, després com un requisit deliciós pel paladar.

Dels primer iogurts artesans i el mató de Montserrat vam passar a la reivindicació dels formatges de cabra: el garrotxa primer i després han anat venint tota la resta, cendrats, blaus, de quallada enzimàtica o làctica, de llet pasteuritzada o crua.. I els d’ovella i vaca, també amb un munt de variants. Per triar, remenar i no acabar mai !  

La Guia “EXCEL·LENTS DE LA GASTRONOMIA CATALANA” ens descobreix els millors artesans que del camp als obradors creuen en que la feina que fan només es pot fer d’una manera: ben feta de cap a peus.

Saber-ne més?
https://www.instagram.com/gourmenials_cat

https://x.com/gourmenials_ca

El millor de la Gastronomia Catalana

Una tria basada rigorosament en la Qualitat dels Elaboradors per donar com a resultat una Guia completa, exclusiva i útil, tant per als clients professionals com per als consumidors de productes gourmet.

Gourmenials Excel·lents en lactis i formatges

ABELLES

Guia Gourmenials Rebost

Un rebost extraordinari. de l’esforç, les il·lusions i la professionalitat dels homes i dones que tr…
formatges-artesans

Guia Gourmenials Lactis

Els millors formatgers artesans catalans. Del mató, el tronxon i el garrotxa hem passat en només una…
llet i formatge de Cabra Les Feixes

Alpines Les Feixes

La Núria i en Francesc van fundar Les Feixes a Moià el 2011, una granja de cabres Alpines que aposta…
Monestir-arcada-El Miracle-Solsona

Formatgeria del Miracle

La Formatgeria del Miracle, ubicada al monestir del mateix nom al Solsonès, combina tradició, innova…

Montbrú Formatges

Un projecte que s’inicia amb ramats de cabres pròpies i que va creixent i consolidant-se en el merca…

Formatgeria Mas d’Eroles

Al Mas d’Eroles, situat al bell mig de l’Urgellet, s’elaboren amb llet ecològica, crua i sencera de …

Formatges Vilavella

Granja ecològica situada a Basturs, a la comarca Leridana del Pallars Jussà, on produïm el nostre ex…