Les millors llets i formatges catalans
els nous mestres dels mestres formatgers
Del mató, el tronxon i el garrotxa hem passat en només una generació a un univers formatger pletóric de formes de fer, de sabors i d’aromes. I tot gràcies a una generació que entre finals del 70 i els anys 80 del segle XX van decidir que havia arribat l’hora de posar Catalunya al mapa dels grans països formatgers.
Sabadell/Redacció Barcelona, 25 d‘agost de 2025
EL MILLOR DE LA GASTRONOMIA CATALANA: LLETS, FORMATGES I IOGURTS ARTESANS
Per fer formatges es necessita llet, o millor dit, llet de més. En la història humana, la llet sempre ha estat un element fonamental per a la correcta nutrició de l’especie. Només quan n’hi ha hagut un excedent s’han fet formatges, primer com una manera bàsica de conservar més temps aquest valuós aliment, després com un requisit deliciós pel paladar.
Dels primer iogurts artesans i el mató de Montserrat vam passar a la reivindicació dels formatges de cabra: el garrotxa primer i després han anat venint tota la resta, cendrats, blaus, de quallada enzimàtica o làctica, de llet pasteuritzada o crua.. I els d’ovella i vaca, també amb un munt de variants. Per triar, remenar i no acabar mai !
La Guia “EXCEL·LENTS DE LA GASTRONOMIA CATALANA” ens descobreix els millors artesans que del camp als obradors creuen en que la feina que fan només es pot fer d’una manera: ben feta de cap a peus.
Saber-ne més?
https://www.instagram.com/gourmenials_cat
https://x.com/gourmenials_ca
El millor de la Gastronomia Catalana
Una tria basada rigorosament en la Qualitat dels Elaboradors per donar com a resultat una Guia completa, exclusiva i útil, tant per als clients professionals com per als consumidors de productes gourmet.
Gourmenials Excel·lents en lactis i formatges








